You are here

Ψήφισμα προς τον ΠτΔ για ακύρωση απολύσεων Αγγλικής Σχολής

19/08/2022 21:02

Διαδικτυακό ψήφισμα που ζητά την ακύρωση της απόλυσης των συνδικαλιστριών της Αγγλικής Σχολής και συνδικαλιστική ελευθερία, απέστειλε ομάδα πολιτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολής.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι "εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε, απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανακληθεί η απόφαση για απόλυση των αξιωματούχων της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής".

"Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και παραπέμπει σε εργασιακό μεσαίωνα και πρακτικές που δεν αρμόζουν σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη", προστίθεται στο ψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει το ψήφισμα "η απόφαση παραβιάζει το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων, απαγορεύοντας στον εργοδότη να προβεί σε απόλυση εάν αφορά συνδικαλιστική δράση και ενέργειά τους".

Σημειώνεται στο ψήφισμα ότο τον αγώνα της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής και το αίτημα για ανάκληση της απόφασης για απόλυση των τριών συνδικαλιστριών έχουν ήδη στηρίξει δημόσια και οι ακόλουθες συντεχνίες: ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΑΣΟ, ΔΕΟΚ, Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΕΔΕ, KTÖS, KTOEÖS, DEV-IŞ, DAUSEN.