You are here

Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ και ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ

24/02/2020 17:42

Σε απεργία διαρκείας σε όλες τις εταιρείες που δεν έχουν αποδεχτεί την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, αποφάσισαν να κατέλθουν από την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου (Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ.)  και Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου (ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ.).Σε απεργία διαρκείας σε όλες τις εταιρείες που δεν έχουν αποδεχτεί την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, αποφάσισαν να κατέλθουν από την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου (Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ.)  και Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου (ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ.).

Η απεργία αποφασίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη των Συμβουλίων των Ομοσπονδιών Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. και Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ. – Π.Ε.Ο κατά την οποία μελετήθηκε η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την 24ωρη απεργία της 19ης Φεβρουαρίου 2020 στους εργοδοτικούς συνδέσμους, Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ. και ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ., για τη συνομολόγηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
 
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. και Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ. – Π.Ε.Ο, με ανακοίνωσή τους, απευθύνουν έκκληση προς την εργοδοτική πλευρά να επανεξετάσει τη θέση της και να αποδεχτεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε, επίσης, όπως «οι Σύνδεσμοι κάνουν δεύτερες σκέψεις για ειρηνική επίλυση της διαφοράς και διατήρηση της εργασιακής ειρήνης για το καλό της βιομηχανίας, των εργαζομένων και γενικότερα της οικονομίας».