You are here

Σε εξέλιξη μεσολάβηση του υπ. Εργασίας για την απεργία ΚΑ

27/01/2003 15:06

Οργιώδες παρασκήνιο για εκτόνωση της κρίσης


Έντονες διαβουλεύσεις για εκτόνωση της διογκούμενης κρίσης στις κυπριακές Αερογραμμές διεξάγει η Μεσολαβητική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας με επικεφαλής το διευθυντή Χαράλαμπο Κολοκοτρώνη. Όπως πληροφορείται η Stockwatch στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεία της εταιρείας, ενώ στο «ακουστικό» είναι η συντεχνία των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ για να μεταβεί, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αυτής επαφής, στο υπουργείο.

Παράλληλα όπως ενημέρωσε τη SW ο Κώστας Δημητρίου, πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας του προσωπικού των ΚΑ (ΣΥΝΥΚΑ), η ηγεσία της ΠΑΣΥΠΙ ενημερώνει τις 4 συντεχνίες για το ιστορικό της διαφοράς που οδήγησε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι απώτερος σκοπός των υπολοίπων συντεχνιών είναι να συμβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην επίλυση της κρίσης, απορρίπτοντας ωστόσο τη θέση ότι οι συντεχνίες ανέλαβαν το ρόλο για μεσολαβητή.

Ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ανέφερε ότι νωρίτερα οι συντεχνίες κλήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας και ενημερώθηκαν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η εταιρεία στην περίπτωση που τυχόν επιδεινωθεί η κατάσταση.

Από πλευράς Κυπριακών Αερογραμμών ο διευθυντής δημοσίων υποθέσεων και εκπρόσωπος τύπου Τάσος Αγγελή, δήλωσε στη SW ότι συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το διοικητικό συμβούλιο με τη διευθυντική ομάδα κατά την οποία λήφθηκαν αποφάσεις στην περίπτωση που οι πιλότοι κλιμακώσουν τα απεργιακά μέτρα. Απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Τόσο η εταιρεία όσο και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τελούν σε αναμονή της μεσολαβητικής προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας, ενώ ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ δήλωσε κατηγορηματικά στη SW – έχοντας δίπλα του την ηγεσία της ΠΑΣΥΠΙ – ότι οι πιλότοι δεν εξέφρασαν τουλάχιστον σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε πρόθεση να «τεντώσουν το σχοινί» μετατρέποντας την 24ωρη απεργία των πιλότων, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, σε απεργία διαρκείας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη