You are here

ΣΕΚ: Καλύπτει Κεραυνό για όριο αφυπηρέτησης

28/07/2004 13:05
Θέση υπέρ του μέτρου που εισηγείται το Υπουργείο Οικονομικών για σταδιακή αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 60ο στο 63ο έτος ηλικίας λαμβάνει η ΣΕΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η συντεχνία αναφέρει ότι η επέκταση του ορίου θα μειώσει το άνοιγμα της ψαλίδας που υπάρχει σε βάρος των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα και θα απαλείψει την λανθασμένη αντίληψη που θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους να αφυπηρετούν νωρίτερα απ’ ό,τι οι οικοδόμοι ή οι χειρωνάκτες.

Πάντως η ΣΕΚ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη διαφωνία της σε σχέση με τις πρόνοιες του Προγράμματος Σύγκλισης για κατάργηση του δικαιώματος ανεργιακού επιδόματος σε όσους αφυπηρετούν στα 60 ή με την κατάργηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 63ο έτος της ηλικίας.

Στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό όπως και στους τεχνοκράτες που τον πλαισιώνουν έχει ειπωθεί ότι η λύση αυτών των θεμάτων, ιδιαίτερα στο θέμα του ανεργιακού επιδόματος θα δοθεί με την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης που θα διατηρήσει στην απασχόληση για ακόμα τρία χρόνια αυτούς που σήμερα αφυπηρετούν.

Σ.Ο.