You are here

ΣΕΚ: Σε λίγο στο προεδρικό με αρκετά αιτήματα

22/01/2021 08:54

Ζητήματα οικονομικής πολιτικής αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα θα θέσει σήμερα ενώπιον του Προέδρου τα Δημοκρατίας η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) στο πλαίσιο συνάντησης τους.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch, o γγ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας σημειώνει ότι η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας «και θα αναδείξουμε ζητήματα τα οποία αφορούν τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της λειτουργίας και του εργατικού συμβουλευτικού σώματος, έτυχαν συζήτησης κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για ψήφιση του προϋπολογισμού και θα τα συζητήσουμε μαζί με τον πρόεδρο».

«Μεταξύ άλλων θα θέσουμε εισηγήσεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό, της αναλογιστικής αναπροσαρμογής του 12% και το πέναλτι για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος, την ανεργία και τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων, θέματα ασφάλειας και υγείας», προσθέτει.

Επίσης, θα τεθούν θέματα που παραπέμπουν στην περαιτέρω ενίσχυση του κράτους δικαίου και θα ζητηθεί ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα δεδομένα στο κυπριακό.

«Η συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα πρέπει να διαχειριστούμε με επάρκεια ζητήματα που επηρεάζουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα», κατέληξε.

Της Γεωργίας Χαννή