You are here

Στα «φόρτε» τους δικηγόροι-λογιστές

28/09/2005 15:15
Συνεχίσθηκε και το δεύτερο τρίμηνο του 2005, η ανοδική τάση που παρατηρείται στον κλάδο των νομικών, λογιστικών και φορολογικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγο η Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης νομικών, λογιστικών, φορολογικών δραστηριοτήτων αλλά και ερευνών αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2005, σημείωσε σημαντική αύξηση 13,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η αύξηση 9,8% που κατέγραψαν οι δραστηριότητες Ιδιωτικού Αστυνομικού και Παροχής Προστασίας.

Ανοδικά κινήθηκε επίσης ο κύκλος εργασιών των δραστηριοτήτων καθαρισμού κτιρίων και μέσων μεταφοράς, αφού παρατηρήθηκε αύξηση 8,8%, ενώ οι τομείς της εξεύρεσης και προμήθειας προσωπικού καθώς και ο τομέας της πληροφορικής σημείωσαν αυξήσεις 6,2% και 4,7% αντίστοιχα.

Μικρότερες αυξήσεις παρουσιάστηκαν στους ξενοδόχους και εστιάτορες (3,3%), αλλά και στις δραστηριότητες των αρχιτεκτόνων και των μηχανικών (3,2%).

Αντίθετα, ο τομέας της διαφήμισης παρέμεινε αμετάβλητος το δεύτερο τρίμηνο του 2005, αφού δεν είχε παρά μόνο άνοδο της τάξης του 0,3%.

Της Γεωργίας Χαννή