You are here

Στα σκαριά θεσμική δομή φροντίδας παιδιών

14/06/2021 11:18

Τρία κεφαλαιώδη εργασιακά θέματα θα αποτελέσουν τον κύριο πυλώνα της ατζέντας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος (ΕΣΣ) το οποίο αναμένεται να συνέλθει τις προσεχείς εβδομάδες, με σαφή ορίζοντα υλοποίησης τους πριν από το τέλος του έτους.

Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, για  τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στον τομέα της αγοράς εργασίας και για τα θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άπτονται της αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου εργασίας.

Οι κοινωνικοί εταίροι άναψαν πράσινο φως για τη θέσπιση δομών που αφορούν στη φροντίδα χιλιάδων παιδιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Η αρμόδια υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε την περασμένη Παρασκευή, την πρώτη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, ύστερα από τη μακρά προεκλογική περίοδο και τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, στην οποία τέθηκαν οι παράμετροι των τριών αυτών κορυφαίων εργασιακών θεμάτων, όπως είχε γράψει στις 2 Ιουνίου η StockWatch.  

Συμφιλίωση εργασίας - οικογένειας (τηλεργασία)

Η συνάντηση της Παρασκευής ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό θέμα του οποίου οι διαστάσεις προβλήθηκαν ιδιαίτερα στην περίοδο των lockdown και γενικότερα στην περίοδο της πανδημικής κρίσης. 

Είναι η ανάγκη θέσπισης δομών φροντίδας για τα παιδιά, ειδικότερα, οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα των οποίων οι γονείς ενδεχομένως να είναι και οι δύο εργαζόμενοι.

Το υπουργείο εργασίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων και στόχων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Απασχόλησης θα προωθήσει τις δομές αυτές σε συνέργεια με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο κοινωνικό μέτρο που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες φτωχές οικογένειες που δεν έχουν τη στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα να φροντίσουν τα παιδιά τους, είτε αυτά φοιτούν στη δημοτική εκπαίδευση, είτε βρίσκονται σε βρεφοκομικούς σταθμούς. 

«Δεν είναι θεωρητικές οι εισηγήσεις, αλλά υλοποιήσιμες», παρατήρησε ο ΓΓ της ΣΕΚ Α. Μάτσας ο οποίος πρόσθεσε ότι ο στόχος της συμφιλίωσης εργασίας οικογένειας θα πρέπει να διασυνδεθεί με την ευρύτερη ευρωπαϊκή πολική.

«Διάχυτη είναι η άποψη των κοινωνικών εταίρων ότι η θέσπιση δομών στο πλαίσιο της συμφιλίωσης εργασίας και οικογένειας θα εδραιώσει το κράτος δικαίου, που όλοι επαγγέλλονται», σημείωσε ο ΓΔ της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου. 

Στο κάδρο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος θα μπει και η τηλεργασία μιας και αποτελεί πλέον μέρος της αγοράς εργασίας. Εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις θα επιδιώξουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων των οποίων η απασχόληση σε μεγάλο βαθμό θα είναι στο πλαίσιο τηλεργασίας. 

Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού 

Σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η υπουργός εργασίας ενημέρωσε τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι σύντομα θα θέσει ενώπιον τους την αναλογιστική μελέτη που έχει ετοιμάσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο ΕΣΣ. 

Η αναλογιστική μελέτη, αναπτύσσει περισσότερο το σκέλος της βιωσιμότητας του ΤΚΑ σε συνάρτηση με τις αλλαγές που διεκδικεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο επίκεντρο των διαρθρωτικών αλλαγών που αξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης του 12% η οποία επιβάλλεται σε όσους αφυπηρετούν πρόωρα στο 63ο, αντί στο 65ο έτος της ηλικίας τους.  

 Η καταρχήν θέση της ΥΠΕΡΓ που εκφράστηκε δημόσια, είναι ότι τυχόν αποδοχή ενός τέτοιου αιτήματος, θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ.  Θέση την οποία υιοθετούν πλήρως οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. 

Στα βαθιά για τον κατώτατο μισθό 

Στο κεφάλαιο της αγοράς εργασίας το θέμα που θα τρέξει και θα αποτελέσει αντικείμενο τριβής μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών είναι η αναθεώρηση του κατώτατου μισθού.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου θα κληθεί, εκ των πραγμάτων, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ωστόσο, δύο εκθέσεις που έχει στα χέρια της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, θα τη διευκολύνουν στο να διαδραματίσει πιο αποτελεσματικά το μεσολαβητικό της ρόλο.

Σημειώνεται ότι οι μεν συντεχνίες διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση του κατώτατου μισθού ενώ οι εργοδότες θεωρούν ότι ο κατώτατος θα πρέπει να καθορίζεται στη βάση των αναγκών της αγοράς, της επιχείρησης και του προφίλ του εργαζόμενου.

Σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων.

Όπως ανέφερε στη StockWatch o ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, μέρος της συζήτησης αποτέλεσε και η πρόθεση του υπουργείου εργασίας να αποσύρει σταδιακά τα σχέδια στήριξης της απασχόλησης, δεδομένου ότι επανέρχεται η ομαλότητα στην οικονομική δραστηριότητα και στην αγορά εργασίας. 

Πρόσθεσε ότι η ΥΠΕΡΓ δεν συγκεκριμενοποίησε πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των επιδοτήσεων, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, οι επιδοτήσεις να γίνουν πιο στοχευμένες.

Η βουλή έδωσε «ανοικτή επιταγή» στην κ. Αιμιλιανίδου να εκδίδει διατάγματα για στήριξη της απασχόλησης μέχρι τέλος Ιουλίου. 

«Εκτιμάται ότι η υπουργός θα εξαντλήσει το χρονικό πλαίσιο που της έδωσε η βουλή και θα επανέλθει με νέο νομοσχέδιο στη βουλή που θα αφορά πιο στοχευμένες επιδοτήσεις», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου. 

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι που θα προωθήσει το ΥΠΕΡΓ είναι ο σχεδιασμός που περιέχεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ) και αφορά ενότητες που άπτονται της αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει συγκροτημένος κοινωνικός διάλογος ώστε να αντληθεί όλο το κονδύλι που αφορά μεταξύ άλλων στην απασχόληση, την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την ψηφιοποίηση των κοινωνικών ασφαλίσεων.

Το κονδύλι ανέρχεται σε €168 εκατ.  

Του Λεύκου Χρίστου