You are here

Στάση εργασίας στην ΑΤΗΚ

11/01/2008 13:54
Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι ωρομίσθιοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου στη Λευκωσία, αξιώνοντας την καταβολή του 13ου μισθού τους. Στην απεργιακή κινητοποίηση των ωρομίσθιων προστέθηκαν και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μετά από διαβουλεύσεις που ακολούθησαν με τη γενική διεύθυνση, συμφωνήθηκε όπως το όλο θέμα συζητηθεί στο πλαίσιο της μικτής επιτροπής προσωπικού την ερχόμενη Δευτέρα, για να βρεθούν τρόποι επίσπευσης της διαβούλευσης για καταβολή του μισθού τους και οι ωρομίσθιοι επέστρεψαν στις δουλειές τους.

Εκπρόσωπος της ΑΤΗΚ δήλωσε στη StockWatch ότι οι ωρομίσθιοι της αρχής διέπονται από διαφορετικό καθεστώς σε σχέση με τους μόνιμους. Ο μισθός του μόνιμου προσωπικού, είπε, εμβάζετε στα τραπεζικά ιδρύματα δύο τρεις μέρες πριν το τέλος κάθε μήνα. Με τους ωρομίσθιους σημείωσε, η μισθοδοτική τους διαδικασία έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς θα πρέπει το λογιστήριο να επεξεργάζεται τις ώρες εργασίας που απασχολούνται, να βρίσκει το σύνολο των εργάσιμων ωρών και με βάση αυτό εκδίδεται η επιταγή. Για να συμπληρωθεί αυτή η διαδικασία, επεσήμανε, χρειάζονται κάποιες μέρες γι’ αυτό και στο συμβόλαιό τους σημειώνεται ρητά ότι η αρχή έχει το δικαίωμα να καταβάλει το μισθό τους μέχρι τις 10 εκάστου μήνα.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Αρχής, ανέφερε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας με τις ηγεσίες των συντεχνιών, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων ώστε να εξευρεθούν τρόποι για επίσπευση της καταβολής είτε του μισθού τους είτε του 13ου μισθού τους.

Στην ΑΤΗΚ απασχολούνται 310 ωρομίσθιοι.

Του Λεύκου Χρίστου