You are here

Στις 4 χιλ. οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

16/10/2021 06:01

Στις 3974 φθάνουν οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός της δημόσιας υπηρεσίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών.

Με βάση τα στοιχεία που εξασφάλισε η StockWatch, οι αποσπάσεις από τη δημόσια υπηρεσία προς οργανισμούς δημοσίου δικαίου, με βάση τον περί Απόσπασης Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας (ΔΥ) και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου (ΟΔΔ) Νόμο του 2017, με απόφαση της ΕΔΥ, ανέρχονται σε 2.764 στον  + 20 αλλού, περιλαμβανομένων 10 στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Επίσης, καταγράφονται 86 αποσπάσεις από ΟΔΔ προς ΔΥ με βάση τον περί Απόσπασης Υπαλλήλων της ΔΥ και των ΟΔΔ Νόμο του 2017 και 18 (περιλαμβανομένων 4 στον ΟΑΥ) μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου.

Ταυτόχρονα, οι αποσπάσεις εντός της Δημόσιας Υπηρεσίας με βάση τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, με απόφαση ΕΔΥ, ανέρχονται σε 303, ενώ βρίσκονται σε ισχύ και 21 άλλες Αποσπάσεις (Εθνικοί Εμπειρογνώμονες, Οργανισμοί ΕΕ κλπ), με βάση τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, με απόφαση ΕΔΥ.

Ακόμη, όσον αφορά τις αποσπάσεις Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ), ανέρχονται σε 748 στον ΟΚΥπΥ. Επιπρόσθετα, 10 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, είναι αποσπασμένοι από ΟΔΔ σε ΔΥ και 4 από ΔΥ σε ΟΔΔ (4 στον ΟΑΥ).

Από το σύνολο των 3974 αποσπάσεων, οι 3.512 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, βρίσκονται στον ΟΚΥπΥ.

Μέτρα – εργαλεία για κάλυψη αναγκών

Σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και ρυθμίσεις, οι αρμόδιες αρχές δύνανται να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό.

Τα εν λόγω εργαλεία εντάσσονται στο πλαίσιο του περί Δημόσιας Υπηρεσίας νόμου, του περί Απόσπασης Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, του περί Απόσπασης Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου και του Μηχανισμού Εσωτερικής Αγοράς Εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία.

Επιπλέον μέτρα που προωθήθηκαν και υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια αφορούν α) αποκέντρωση της διαχείρισης του υφιστάμενου εναλλάξιμου προσωπικού στις κατηγορίες του Γενικού Διοικητικού Προσωπικού, Γενικού Γραμματειακού Προσωπικού και Γενικού Βοηθητικού Προσωπικού, με τρόπο ώστε οι μετακινήσεις εναλλάξιμου προσωπικού που είναι τοποθετημένα σε Υπουργείο, να διενεργούνται απευθείας από τους οικείους Γενικούς Διευθυντές, με αιτιολογημένη απόφασή τους χωρίς παρέμβαση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

(β) εισαγωγή του θεσμού της ανάθεσης καθηκόντων (για μόνιμο προσωπικό στο βαθμό εισδοχής), με τον οποίο οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και οι Προϊστάμενοι των Ανεξάρτητων Υπηρεσιών μπορούν να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν με την ανάθεση καθηκόντων σε υπαλλήλους που κατέχουν θέση στο Υπουργείο τους (ή σε Τμήμα/Υπηρεσία του Υπουργείου τους) ή στο Ανεξάρτητο Γραφείο ή Υπηρεσίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η θέσπιση νέων νόμων, η τροποποίηση του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου και ο Μηχανισμός Εσωτερικής Αγοράς Εργασίας, οδηγήσαν σε σημαντική ενίσχυση των διαθέσιμων εργαλείων / μέτρων για την κινητικότητα στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έχουν βοηθήσει στην επίλυση διάφορων προβλημάτων/κάλυψη αναγκών των Υπουργείων/Ανεξάρτητων Γραφείων / Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου.

Της Γεωργίας Χαννή