You are here

Συνολικά 469 επιθεωρήσεις στο λιανικό εμπόριο, εργοτάξια

22/05/2020 20:02

Συνολικά 469 επιθεωρήσεις στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια πραγματοποίησε την Παρασκευή μέχρι τις 14:00 το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα αναφέρει ότι από τις 469 επιθεωρήσεις, οι  426  έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης.

Όπως σημειώνει στις 469 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 43 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, αναφέρει ότι σε κάποια εργοτάξια στη Λευκωσία και Πάφο δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις, ούτε και οι διευκολύνσεις καθαρισμού και ως εκ τούτου επιβλήθηκαν τρία εξώδικα πρόστιμα σε πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα σε εργοτάξια, ένα στη Λευκωσία και δύο στην Πάφο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σημειώνει πως οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη ακόμη καλύτερης συμμόρφωσης, για να σημειώσει ότι στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων πρόστιμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).