You are here

Σύσταση δευτεροβάθμιου φορέα οργανώσεων κρατικού τομέα

21/03/2023 13:53

Τη σύσταση δευτεροβάθμιου φορέα συνδικαλιστικών οργανώσεων και επαγγελματικών συνδέσμων του κρατικού τομέα αποφάσισαν οι οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμος Αστυνομικών (ΣΑΚ) και Πυροσβεστών (ΣΥΠΥΚ) και Συνδέσμων Αξιωματικών (ΣΑΚΣ) και Υπαξιωματικών (ΣΥΚΣ) Κυπριακού Στρατού, σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ.

Σκοπός του φορέα θα είναι η προώθηση κοινών επαγγελματικών θεμάτων, αλλά και θεμάτων που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στην Κύπρο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η συνάντηση την περασμένη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, της ΠΑΣΥΔΥ με τον Υπουργό Εργασίας στο πλαίσιο επαφών του με τους Συνδικαλιστικούς και Εργοδοτικούς Φορείς σε σχέση με το θέμα της ΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την ενημέρωση, από το Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Υπουργό, από κοινού όλες οι Οργανώσεις εκτίμησαν ως κατ’ αρχήν θετικές τις εξελίξεις που προκύπτουν στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα επαναβεβαίωσαν τη θέση τους για σταδιακή επαναφορά της ΑΤΑ στο 100% και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της.