You are here

Τεστ IQ στους δημόσιους για προαγωγές

23/09/2021 07:20

Από μία κλωστή κρέμεται ξαφνικά η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης των κρατικών υπαλλήλων, για σκοπούς προαγωγής. Σημείο αιχμής αποτελεί η πρόταση για διενέργεια τέστ IQ στους δημόσιους υπαλλήλους, για σκοπούς προαγωγών.

Η ΠΑΣΥΔΥ, διαφωνεί κάθετα με την πρόνοια που έχει περιλάβει το Υπουργείο Οικονομικών στα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και ειδικότερα, με το σημείο που αφορά στα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για πλήρωση μεσοδιευθυντικών θέσεων και συγκεκριμένα της κλίμακας Α13.

Το ΥΠΟΙΚ φαίνεται ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε σχέση με τις αλλαγές των κριτηρίων που προβλέπονται στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα κριτήρια εμπίπτουν στο πλαίσιο του προτεινόμενου νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και με βάση αυτά, η μεθοδολογία αξιολόγησης υποψηφίων για προαγωγή στην κλίμακα Α13, προτάσσει ως βασικό κριτήριο το αποτέλεσμα γραπτής εξέτασης του δείκτη νοημοσύνης. 

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου, θεωρεί ότι για την προαγωγή ενός υπαλλήλου σε μία μεσοδιευθυντική θέση, όπως προβλέπεται από το σχέδιο υπηρεσίας της κλίμακας Α13, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη η ικανότητα, η αποτελεσματικότητα, δηλαδή πόσο γρήγορα ένας υπάλληλος διεκπεραιώνει τη δουλειά του, το εύρος της τεχνογνωσίας που διαθέτει για τη συγκεκριμένη θέση, το ακαδημαϊκό του πεδίο και το πιο σημαντικό, η αξιολόγηση από τον προϊστάμενο του.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα γραπτό τεστ δείκτη νοημοσύνης, δεν είναι αρκετό για να προσδιορίσει την ικανότητα ενός υπαλλήλου να διευθύνει μία υπηρεσία, χωρίς να έχει την ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία επί του αντικειμένου», παρατήρησε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ.

«Η Α13» σημείωσε, «συνεπάγεται και με διοικητικές υποχρεώσεις».

Και διερωτήθηκε:  «Πώς ένας υπάλληλος ο οποίος θα προαχθεί στην κλίμακα αυτή θα διοικήσει επαρκώς τους υφιστάμενους του, όταν ο ίδιος δεν έχει παραστάσεις, ούτε ανάλογη εμπειρογνωμοσύνη;».

Υποστήριξε ότι η επίμαχη πρόνοια σε σχέση με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θα προκαλέσει σε βάθος χρόνου απορρύθμιση του δημοσίου.

«Δεν είναι δυνατό η ετήσια αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους εκάστοτε προϊστάμενους να έχει βαρύτητα από 0- 15 με μέγιστη κλίμακα το 100», παρατήρησε ο κ. Ματθαίου.

Σημειώνεται ότι για την πλήρωση θέσεων μέχρι την Α11, το επίπεδο βαρύτητας για επιλογή ενός υπαλλήλου για σκοπούς προαγωγής, με βάση πάντα την επετηρίδα, εστιάζεται στην υπηρεσιακή έκθεση με βαθμό από 0- 45 και μέγιστο δείκτη το 100.

ΥΠΟΙΚ: Η ΠΑΣΥΔΥ αποδυναμώνει τη μεταρρύθμιση

Τυχόν υιοθέτηση της θέσης που προβάλλει η ΠΑΣΥΔΥ, θα αποδυναμώσει τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, λέει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως έγραψε η StockWatch, o YΠΟΙΚ κάλεσε την περασμένη Δευτέρα την ΠΑΣΥΔΥ να τηρήσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει για να στηρίξει τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα. 

Ο κ. Πετρίδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να επικαλείται προφορική δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ να αποδεχθεί την επίμαχη πρόνοια.

«Σίγουρα δεν υπάρχει οποιαδήποτε γραπτή συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και του ΥΠΟΙΚ» ανέφερε ο κ. Ματθαίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι από την πληροφόρηση που έχει διαρρεύσει, φαίνεται να υπήρξε κάποια προφορική δέσμευση.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι ομάδα αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ, προώθησε την έγκριση ψηφίσματος στο συνέδριο της οργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο, η συντεχνία τασσόταν εναντίον των αλλαγών που είχε προτείνει το ΥΠΟΙΚ στο σκέλος της αξιολόγησης του προσωπικού που θα διεκδικεί θέση προαγωγής στην κλίμακα Α13.

Βάσει του σχεδίου υπηρεσίας, η κλίμακα Α13 είναι θέση προαγωγής. 

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, κατέστησε σαφές ότι η διαφωνία που έχει προκύψει επί ενός ουσιαστικού κεφαλαίου που αφορά στο σύστημα αξιολόγησης, όσο δύσκολο και αν προβάλλεται, δεν θα αφεθεί να φέρει σε ρήξη τα δύο μέρη.

«Εμείς στηρίζουμε τις θέσεις μας με επιχειρήματα τα οποία θεωρώ ότι ούτε και το ΥΠΟΙΚ μπορεί να αγνοήσει. Άλλωστε, το επίμαχο νομοσχέδιο θα παραπεμφθεί στη βουλή, όπως και τα άλλα δύο που αφορούν στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και της τοπικής αυτοδιοίκησης» υπέδειξε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν «πιο σοφό, το θέμα να βρει τη λύση του στο επίπεδο των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και ΥΠΟΙΚ, που είναι σε εξέλιξη».

«Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, που μπορούν να άρουν το αδιέξοδο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, στη δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτή που άπτεται της πάταξης της διαφθοράς, αποτελούν προαπαιτούμενα για την Κομισιόν, για να λάβει απρόσκοπτα η Κύπρος, το €1.2 δισ. που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, σχολίασε δηλώσεις αρμοδίων ότι η ΠΑΣΥΔΥ στέκεται εμπόδιο στη μεταρρύθμιση του δημοσίου και ότι θέτει σε κίνδυνο τα οφέλη που θα έχει η χώρα από το Σχέδιο Ανάκαμψης.

«Δεν νομίζω ότι είναι ορθό να μπαίνει στους ώμους της οργάνωσης ένα τέτοιο βαρίδιο και ούτε είναι σοφό να επιδιώκεται σύγκρουση της ΠΑΣΥΔΥ με την κοινωνία», σχολίασε ο κ. Ματθαίου.

Του Λεύκου Χρίστου