You are here

Trend στην αγορά εργασίας η «ήσυχη παραίτηση»

27/09/2022 06:57

Τα πάνω κάτω έφερε η πανδημία στην εργασιακή κουλτούρα, με τελευταίο trend αυτό του «quiet quitting», δηλαδή την ήσυχη παραίτηση.

Το φαινόμενο, που όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της New York Post, ξεκίνησε από την Κίνα λόγω των πολλών ωρών εργασίας από νέους ηλικιακά εργαζόμενους, πήρε διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο του 2021.

Το quiet quitting, όπως εξηγούν έρευνες, είναι η απόφαση των εργαζομένων να μην κάνουν πέραν των υποχρεώσεων τους στην εργασία, όπως οι υπερωρίες ή αρμοδιότητες που δεν εμπίπτουν στη συλλογική τους σύμβαση.

Αυτό γιατί κατά την πανδημία, σύμφωνα με την έρευνα του Tech Target, πολλοί εργαζόμενοι είχαν χρόνο να σκεφτούν και να αναλύσουν την καριέρα τους και τις προτεραιότητες τους. Μάλιστα, έρευνες αναφέρουν πως το quiet quitting παρατηρείται κυρίως σε άτομα των γενιών gen-z και millennials οι οποίοι ψάχνουν να βρουν την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής, χωρίς να θυσιάζουν τον ελεύθερο τους χρόνο.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι πλέον, διεκπεραιώνουν μόνο ότι περιγράφει η επαγγελματική τους σύμβαση, βάζοντας όρια στο εργασιακό τους περιβάλλον που ζητά ακόμη περισσότερα χωρίς αύξηση στις αμοιβές.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην παγκόσμια έρευνα της Deloitte για τις αγορές και προκλήσεις στην αγορά εργασίας, 5 χιλ. εργαζόμενες γυναίκες βρίσκονται σε επαγγελματική εξουθένωση.

Όπως αναφέρουν μελέτες που εντοπίζουν το φαινόμενο πλέον όλο και πιο συχνά στην Αμερική, Κίνα και άλλες χώρες, η πανδημία έχει αλλάξει κατά πολύ πλέον την κουλτούρα εργασίας, με εργαζόμενους να «παραιτούνται» σιγανά από επιπλέον αρμοδιότητες που τους προκαλούν στρες, ενώ προσεγγίζουν διαφορετικές καριέρες ή αξιοποιούν το χρόνο τους ποιοτικά.

Υβριδικό μοντέλο και τετραήμερη

Πλέον το υβριδικό μοντέλο εργασίας και η τετραήμερη εργασία έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες, με άλλες να βρίσκονται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο.

Οι δύο μέθοδοι όμως, όπως αναφέρουν έρευνες από Αμερική και Ευρώπη, μπορεί να είναι η μέση λύση στις δραστικές κινήσεις των εργαζομένων που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την εξουθένωση και το άγχος της δουλειάς.

Πολλοί εργαζόμενοι αναφέρουν, πως το υβριδικό μοντέλο εργασίας τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν όλες τις εκκρεμότητες της δουλειάς τους εντός ωρών, ενώ μπορούν να εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο.

Από την άλλη, η εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, δίνει ένα boost στους εργαζόμενους να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, χωρίς να εργάζονται περισσότερες ώρες από τη σύμβαση τους και έχοντας περισσότερο προσωπικό χρόνο.

Μελετητές, εξηγούν πως οι εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν να εξετάζουν εσωτερικά τι εκτυλίσσεται στο γραφείο και να προσεγγίσουν τους εργαζομένους με πιο σύγχρονες προσεγγίσεις, όπως την υιοθέτηση του well being στην εργασία.

Της Μαρίας Κυριακίδου