You are here

«Τρομοκρατία» στα αεροδρόμια λόγω ΒΟΤ

30/10/2001 09:31
Ως «τρομοκρατία και αναρχία» χαρακτήρισε την 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το ωρομίσθιο προσωπικό των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση διαχείρισης των αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδύτη, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεόφυτου.

Ο κ. υπουργός μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε αμέσως στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας και αντικρίζοντας το σε κατάσταση χάους, εξέφρασε την λύπη του, αφού η ενέργεια αυτή πλήττει την ίδια την Κύπρο που βρίσκεται σε τροχιά ένταξης αλλά και τον τουρισμό που έχει ήδη πληγεί.

Hδη δεκάδες αεροπορικές εταιρίες που είχαν προγραμματισμένες πτήσεις στην Κύπρο έχουν επηρεαστεί, αφού ακυρώθηκαν πέραν των 50 πτήσεων. Ανάμεσά τους και οι Κυπριακές Αερογραμμές, που μέχρι χθες το απόγευμα, ανάφεραν επίσημα ότι επηρεάστηκαν άμεσα τρεις πτήσεις τους, ενώ αναμενόταν να επηρεαστούν και άλλες πτήσεις, λόγο των αλυσιδωτών επιπτώσεων της 4ωρης στάσης εργασίας.

Στο μεταξύ οι τρεις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ καταδίκασαν την χθεσινή απεργία χαρακτηρίζοντας την ως «ανεύθυνη ενέργεια» και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν επαφές με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να πείσουν τα κόμματα να αναβάλουν τη λήψη απόφασης για το ΒΟΤ.

Πάντως, κανείς δεν είναι σίγουρος εάν η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει και πάλι τους αερομεταφορείς.