You are here

Ξενοδόχοι: Συντεχνίες αμαυρώνουν την Κύπρο

08/07/2004 16:41
Οξύνεται επικίνδυνα το κλίμα στις σχέσεις ξενοδόχων και συντεχνιών στην τουριστική βιομηχανία. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, οι σύνδεσμοι Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της συνδικαλιστικής πλευράς, την οποία κατηγορούν ότι αμαυρώνει το όνομα της Κύπρου. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, προειδοποιούν «με τον πιο σαφή κατηγορηματικό τρόπο» πως «δεν πρόκειται να παραμείνουν απαθείς θεατές μιας εκστρατείας η οποία στρέφεται κατά της Κύπρου και του τουριστικού προϊόντος».

Αναφέρουν επίσης, ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται, εκ μέρους των Συντεχνιών, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια όξυνσης του κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων με σαφή στόχο να υπονομευθεί η θέση των Ξενοδόχων και των Συνδέσμων τους. «Στην εκστρατεία αυτή», τονίζουν οι ξενοδόχοι, «οι Συντεχνίες επιδεικνύουν μια παντελή αδιαφορία για τη ζημία που προκαλούν στο όνομα και τη φήμη της Κύπρου ως μέλος της ΕΕ, αφού προσπαθούν να παρουσιάσουν την Κύπρο ως σκλαβοπάζαρο εκμετάλλευσης Ευρωπαίων υπαλλήλων».

Στη συνέχεια καλούν τις Συντεχνίες να αναθεωρήσουν άμεσα την τακτική τους που «τορπιλίζει», όπως σημειώνουν, «την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, προτού ουσιαστικά αρχίσει», ενώ παράλληλα καλούν την Κυβέρνηση να προστατεύσει τη φήμη της Κύπρου, η οποία καταγγέλλεται εκ των έσω και να ευαισθητοποιηθεί.

«Καλούμε της Κυβέρνηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «να μεταδώσει προς τις Συντεχνίες τη σχετική σύσταση για επικράτηση σύνεσης και αυτοσυγκράτησης στη διεκδίκηση των αιτημάτων, με κοινό στόχο ομαλή και σύντομη κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών δεν μπορεί να βελτιωθεί εάν ακολουθηθεί μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κ.Κ.Κ.