You are here

ΥΠΟΙΚ: Η συμβολή της Ζέτας στη στήριξη εργαζομένων

01/02/2023 10:38

Το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ζέτα Αιμιλιανίδου στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω των δραματικών επιπτώσεων που εκτυλίσσονταν στην περίοδο της πανδημικής κρίσης, εξήρε χθες ο ΥΠΟΙΚ Κ. Πετρίδης.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στις ατελείωτες ώρες συσκέψεων που είχαν μαζί με τη Ζέτα, μέχρι πρωίας, για την καλύτερη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης και της ανάγκης για στήριξη της οικονομίας του τόπου και κατά τη Ζέτα τη στήριξη των εργαζομένων.

«Υπήρξε καθοριστική», τόνισε, «η παρέμβαση της Ζέτας, για το πως το ΥΠΟΙΚ και το ΥΠΕΡΓ θα έπρεπε να συνεργήσουν για να στηριχθεί η οικονομία του τόπου σε μία πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, αφού κανείς τεχνοκράτης ή πολιτικός δεν είχε έστω την ελάχιστη εμπειρία για το πως θα έπρεπε να αντιδράσει το κράτος μπροστά σε αυτή την κρίση».

Ο κ. Πετρίδης, που μιλούσε εκ του προχείρου κατά την παρουσίαση του απολογισμού του ΥΠΟΙΚ και αναφερόμενος ειδικά στη διαχείριση από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας της πανδημικής κρίσης σε επίπεδο στήριξης της οικονομίας, δεν παρέλειψε να δώσει το στίγμα της τέως ΥΠΕΡΓ, η οποία άφησε, κατά γενική ομολογία, τη δική της σφραγίδα

«Η πίεση ήταν αφόρητη από τις παρεμβάσεις των επηρεαζόμενων οργανώσεων, παραγωγικών ομάδων και επιχειρηματιών και εργαζομένων που ζητούσαν εσπευσμένα κρατική οικονομική βοήθεια για να αντέξουν τις δραματικές επιπτώσεις από το lockdown και την παράλυση της αγοράς», επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Οι συσκέψεις και οι αξιολογήσεις των κρατικών επιδοτήσεων, είπε, σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους δεν τελείωναν αφού θα έπρεπε να εξεταστούν παράλληλα ενστάσεις επηρεαζόμενων νομικών και φυσικών προσώπων.

Ο Κ. Πετρίδης σημείωσε ότι υπήρξαν όντως περιπτώσεις που κάποιοι έμειναν έξω από τη λίστα των κρατικών επιδοτήσεων και θα έπρεπε από τη μία να εξεταστούν οι ενστάσεις τους και από την άλλη να ληφθούν δίκαιες αποφάσεις.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο το Μάιο του 2022.

Λ. Χρ.