You are here

Ζητούν επανέναρξη διαβουλεύσεων για οργανόγραμμα ΡΙΚ

27/05/2020 12:49

Σε άμεση επανέναρξη εντατικών διαβουλεύσεων για το θέμα του Οργανογράμματος και την ανέλιξη των αορίστου χρόνου, καλεί η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ τη Διοίκηση του Ιδρύματος έτσι ώστε να καταλήξουν σε κοινή συμφωνημένη θέση, κάτι που ζήτησαν και οι βουλευτές στην εξέταση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ και το Υπουργείο Εσωτερικών από το ΡΙΚ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, σε αντίθετη περίπτωση η επιστροφή στην Διαμεσολάβηση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, θα είναι μονόδρομος.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ξεκαθάρισε επίσης ότι εάν το ΡΙΚ πάρει μονομερή απόφαση σε οποιαδήποτε από τις διαφορές, που να μην έχει συμφωνηθεί και από τις συντεχνίες, οι οποίες έχουν εγείρει τις εργατικές διαφορές, θα κηρυχτεί εργατικό αδιέξοδο. Συνεπώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι Συντεχνίες οφείλουν να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις για έγκριση απεργιακών μέτρων.

Αφετηρία επομένως, για το σήμερα, δεν μπορεί να είναι άλλη από την κοινή πρόταση Οργανογράμματος που κατέθεσαν από τον Μάιο 2019 οι τρεις συντεχνίες ΕΥΡΙΚ και ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ και η πρόταση της ad hoc επιτροπής των Διευθυντών του ΡΙΚ.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε πολύ λογικές και μελετημένες  τις προτάσεις μας, που θα αξιοποιούν την φυσική απορροή του προσωπικού, με μετρημένες προσλήψεις και προκηρύξεις  θέσεων, μόνο όπου χρειάζεται απαραίτητα προσωπικό», αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ.