You are here

Ζητούν παρέμβαση των θεσμών για απολύσεις Αγγλικής Σχολής

18/08/2022 18:42

«Κακόπιστα ως εργοδότης» ενήργησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής σε σχέση με τις απολύσεις τριών συνδικαλιστών, χρησιμοποιώντας και «κάνοντας κατάχρηση πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, η οποία προτίθεται να απευθυνθεί στην ΕΕ, ενημερώνοντας τους θεσμούς της για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο συνδικαλισμός στη χώρα μας, ενώ ζητά παρέμβαση του Προέδρου για ανάκληση των απολύσεων.

Η Οργάνωση κάνει λόγο για «στημένες πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν ως απώτερο σκοπό να ικανοποιήσουν τους όρους του Διευθυντή για να παραμείνει στην Αγγλική Σχολή και να εξοστρακιστεί η Συντεχνία».

Αναφέρει ότι «έχοντας εξαντλήσει τους περασμένους μήνες όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας για αποτροπή της κρίσης, δηλώνουμε ξεκάθαρα και για ακόμη μια φορά πως την ευθύνη της κλιμάκωσης της κρίσης φέρει η Διεύθυνση και Διοίκηση της Σχολής».

Η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής προσθέτει ότι «με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που μας χαρακτηρίζει ως εκπαιδευτικούς, αλλά και με πλήρη συνειδητοποίηση του ρόλου μας ως εργαζομένων, θα συνεχίσουμε και με τη νέα χρονιά τον δίκαιο αγώνα μας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τον ελεύθερο συνδικαλισμό και δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στην ποινικοποίησή του», συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Αγγλικής Σχολής.

Καλούν την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, κόμματα, συντεχνίες και υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Τέλος, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής απευθύνει «έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για να αξιολογήσει τις ενέργειες του ΔΣ, που το ίδιο το Υπουργικό του έχει διορίσει, και ταυτόχρονα να ανακαλέσει τις απολύσεις των τριών συντεχνιακών».