You are here

Ζητούν πληρωμή ανεργιακού στα ξενοδοχεία

19/01/2022 13:58

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην πληρωμή του ανεργιακού επιδόματος σε άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία αναστολής εργασιών στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για το θέμα.

Όπως αναφέρεται, εργαζόμενοι που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασιών τον Νοέμβριο, θα αναμένουν το ανεργιακό επίδομά τους μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Οι εργαζόμενοι στην επισιτιστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και ειδικότερα στον τουριστικό τομέα», αναφέρει η ΔΕΟΚ και προσθέτει ότι «για δύο συνεχόμενα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικής στέρησης και φτώχειας λόγω της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους».

Η καθυστέρηση στην καταβολή του ανεργιακού επιδόματος είναι μεγάλη και αφορά το σύνολο των ανέργων, διαπιστώνει η ΔΕΟΚ και σημειώνει ότι το θέμα θα έπρεπε να τύχει άμεσου χειρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, όμως, θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και να πληρώνεται άμεσα το επίδομα που δικαιούνται, εξαιτίας των πιεστικών οικονομικών και κοινωνικών τους αναγκών.

«Η ΔΕΟΚ καλεί την Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά για την επίλυση του προβλήματος όπως άμεσα και αποτελεσματικά χειρίστηκε την γενικότερη πολιτική επιδομάτων λόγω της πανδημίας COVID19», αναφέρεται.