You are here

Ανακοίνωση Wargaming για deal με Eurobank

02/12/2022 13:55

Μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων, η Wargaming θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, η Wargaming Group Limited κατέληξε σε συμφωνία για πώληση του 13,41% (55.337.721 μετοχές) της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας στη Eurobank S.A., έναντι συνολικού τιμήματος €70 εκατ. (€1.265 ανά μετοχή).

Η αγοραπωλησία υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων από τη Eurobank S.A και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους.

Tην παρούσα στιγμή, η εταιρεία κατέχει ποσοστό 20,60% στην Ελληνική Τράπεζα. Με την ολοκλήρωση της συμφωνημένης σύμβασης αγοραπωλησίας, η εταιρεία θα συνεχίσει να διατηρεί σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική Τράπεζα της τάξης του 7,2% (4ος μεγαλύτερος μέτοχος).

«Η Wargaming Group Limited επένδυσε στην Ελληνική Τράπεζα από την οικονομική κρίση του 2013 και έχει συμμετάσχει σε όλες τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Σε αυτά τα 9 χρόνια από την επένδυση της Wargaming και έπειτα, η Ελληνική Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο και υγιέστερο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό όμιλο», τονίζεται.

Με αυτή τη μετοχική κίνηση, η Eurobank αναμένεται να καταστεί μεγαλομέτοχος της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας συστημικής τράπεζας της Κύπρου, κάνοντας ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα προς ολοκλήρωση του στόχου του Ομίλου για επέκταση των τραπεζικών δραστηριοτήτων του στο νησί μέσω και της 100% θυγατρικής της στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος της Εurobank είχε αποκτήσει τον Ιούλιο του 2021 ποσοστό 9,9%, που αντιστοιχούσε σε 40.800.000 μετοχές.

Λίγο αργότερα η Εurobank αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο στο 12,6%, μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, που είχε ήδη συμφωνηθεί με το επενδυτικό ταμείο Third Point Hellenic Recovery Fund για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%.