You are here

Πόλεμος BOCY-MPB για εξαγορά Cytrustees

02/02/2007 15:40

• €2,25 δίνει η BOCY ανά μετοχή

• €2,43 δίνει η MPB


Μήλο της έριδος μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Marfin Popular είναι η επενδυτική εταιρεία Cytrustees. H BOCY μετά την «πόρτα» που εισέπραξε από το ΔΣ στην προσφορά των €2,20 που είχε προσφέρει για εξαγορά της εταιρείας, χθες προχώρησε στην υποβολή νέας ΔΠ με αντιπαροχή €2,25 ανά μετοχή, με στόχο να εξαγοράσει το 50% συν 1 μετοχή της Cytrustees. Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά, η ΜΡΒ αποφάσισε μέσω της θυγατρικής της, Λαϊκής Επενδυτικής, στην οποία κατέχει ποσοστό 59,28%, να προσφέρει προς τους μετόχους της Cytrustees συγκριτικά καλύτερη προσφορά με αντιπαροχή €2,43 ανά μετοχή υπό τη μορφή μετρητών.

Να σημειωθεί ότι η καθαρή εσωτερική αξία της μετοχής της Cytrustees ανέρχεται σε €2,90. Το ένα τρίτο του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, Συνολικής αξίας €70 εκ., είναι επενδυμένο σε μετοχές της Τρ. Κύπρου, το ένα τέταρτο σε μετοχές της Marfin Popular και το 7% σε μετοχές της Ελληνικής.

Το ΔΣ της εταιρείας είχε σημειώσει ότι θεωρεί εύλογη τιμή πώλησης της τα €2,47, δηλαδή, την πώληση με discount 15%. H Marfin Popular Bank πάντως με ανακοίνωση της, δηλώνει ότι σέβεται την υπόδειξη του ΔΣ της Cytrustees το οποίο έκρινε τη ΔΠ που υπέβαλε η BOCY ως μη δίκαια.

Η μετοχή της Cytrustees έκλεισε σήμερα αμετάβλητη στα €2,18, σε σχέση με το €1,71 που έκλεισε όταν υπέβαλε η Τράπεζα Κύπρου αρχικά την προσφορά της. Όσον αφορά τη μετοχή της Λαϊκής Επενδυτικής, έκλεισε με κέρδη 2,38% στα €0,43. Τέλος, η κεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Επενδυτικής, ξεπερνά τα €80 εκ.

Του Σωκράτη Ιωακείμ