You are here

Το 47% του πληθυσμού της Αγγλίας στην αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών για Covid

26/11/2020 15:58

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σε ποια από τις τρεις βαθμίδες περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα υπάγεται κάθε περιοχή της Αγγλίας από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και λήγει το γενικό lockdown που ισχύει από τις αρχές του μήνα.

Πολλές περιοχές, περίπου το 47% της Αγγλίας σε ποσοστό πληθυσμού, τοποθετούνται στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα, η οποία απαγορεύει τη μίξη  σε κλειστούς και σε ιδιωτικούς ανοιχτούς χώρους ατόμων που δε συγκατοικούν και θέτει όριο έξι ατόμων σε συναντήσεις σε δημόσιους υπαίθριους χώρους. Στη βαθμίδα αυτή τα καταστήματα εστίασης μπορούν να λειτουργούν μόνο για πώληση γευμάτων σε πακέτο, ενώ οι πολίτες καλούνται να μη μετακινούνται από και προς τις περιοχές αυτές.

Ενδεικτικά στη βαθμίδα αυτή θα υπαχθούν περιοχές όπως το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ, το Νιούκαστλ, το Λιντς, το Χαλ, το Γουλβερχάμπτον, το Μπρίστολ, η κομητεία του Κεντ και το Νότιγχαμ.

Το Λονδίνο και το Λίβερπουλ θα υπάγονται στη δεύτερη βαθμίδα όπου επίσης ισχύει ο «κανόνας των έξι» για συναθροίσεις ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε υπαίθριο χώρο (δημόσιο και ιδιωτικό) και η απαγόρευση συναντήσεων σε σπίτια, αλλά οι παμπ και τα μπαρ μπορούν να μείνουν ανοιχτά εφόσον προσφέρουν γεύματα. Μπορούν επίσης να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό κλειστοί χώροι διασκέδασης, ενώ ορισμένος αριθμός θεατών θα επιτρέπεται σε γήπεδα.

Στη δεύτερη βαθμίδα θα υπάγονται περίπου 32 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το 57% του αγγλικού πληθυσμού.

Μόνο τρεις περιοχές, η Νήσος Γουάιτ, η Νήσος Σίλι και η Κορνουάλη θα υπάγονται στην πρώτη βαθμίδα, με τους λιγότερους περιορισμούς.

Η κατηγοριοποίηση των περιοχών θα επανεξεταστεί στις 16 Δεκεμβρίου.