You are here

9 εκ. ευρώ προς Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, το Λεσόθο, τη Μοζαμβίκη & τη Ζιμπάμπουε

21/09/2018 18:54

Στην εκταμίευση 9 εκατομμυρίων ευρώ για πρωτοβουλίες ετοιμότητας για καταστροφές στη Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, το Λεσόθο, τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, καθώς και την προώθηση αποτελεσματικής ανθρωπιστικής δράσης σε περιφερειακό επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

'Η περιοχή της Νότιας Αφρικής και του Ινδικού Ωκεανού επηρεάζεται συχνά από φυσικές καταστροφές που πλήττουν τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς, προκαλώντας θύματα και εκτοπισμό πληθυσμού", αναφέρει η Κομισιόν. "Οι φυσικές καταστροφές αποτελούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή για την περιοχή αυτή και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ευεργετική επίδραση που είχε η βοήθεια μας σε όσους την χρειάζονταν", δήλωσε ο κ.  Στυλιανίδης. "Συνεπώς, η ΕΕ επενδύει στην παροχή βοήθειας στις κοινότητες ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντισταθούν και να ανταποκριθούν, μετά από μια καταστροφή", δήλωσε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα χρηματοδοτήσει οργανισμούς-εταίρους που προωθούν δραστηριότητες οικοδόμησης και ετοιμότητας στην περιοχή.