You are here

Αδιέξοδο σε Ισπανία και Ιταλία οι συζητήσεις για περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών

07/04/2020 09:39

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί έως τώρα οι συζητήσεις εθνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου με τους ποδοσφαιριστές σε Ισπανία και Ιταλία για τις μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στην Ισπανία, σε νέο αδιέξοδο οδηγήθηκε και η χθεσινή πέμπτη τηλεδιάσκεψη μέσα σε μία εβδομάδα των παραγόντων της LaLiga, με την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE).

Η διοργανώτρια αρχή, LaLiga, επιμένει ότι οι μειώσεις στους μισθούς των παικτών πρέπει να είναι μεγάλες και να φθάνουν στο 50% από το σύνολο του 1 δις ευρώ που θα χαθεί εάν δεν ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα, ενώ από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές έχουν οριοθετήσει τη συνεισφορά τους στο 20%. Επίσης, υποστηρίζουν πως αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει κεκλεισμένων των θυρών και διεξαχθούν οι επόμενες 11 αγωνιστικές, να μην υποστούν καμία μείωση.

Στην Ιταλία, η Ένωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών (AIC) χαρακτήρισε ντροπιαστική και απαράδεκτη την πρότασή της ιταλικής Λίγκας, για μείωση των μισθών κατά 30%. Οι 19 σύλλογοι του ιταλικού πρωταθλήματος, πλην της Γιουβέντους, η οποία έχει ήδη καταλήξει σε εσωτερικό διακανονισμό, συμφώνησαν χθες σε περικοπή 1/3 των αποδοχών, σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν, και 1/6 των μισθών, αν οι αγώνες ξαναρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

ΚΥΠΕ