You are here

Αδύναμες να ''κρατήσουν'' τα κέρδη οι ευρωαγορές

14/10/2003 11:50
Αδύναμες να ''κρατήσουν'' τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την έναρξη των συνεδριάσεων φαίνονται αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, παρόλο τις θετικές προοπτικές που δίνουν η χθεσινή άνοδος της Wall Street (υψηλό 16 τελευταίων μηνών για S&P 500, υψηλό 20 μηνών για Nasdaq) η περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, όπως και η επιστροφή στην κερδοφορία της Philips.

Aπώλειες καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της Philips, ενώ σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο εν λόγω κλάδος παίρνει από τις προσδοκίες για… αστρονομικούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας (η Goldman Sachs δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 6,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους) και κατά συνέπεια για θεαματική αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινητοβθιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η Deutsche Telekom εξετάζει την πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Globe Telekom, έναντι 539 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του υπέρογκου χρέους της (53 δισ. ευρώ).

Τέλος, αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία στη Βρετανία το Σεπτέμβριο και ο δείκτης προσδοκιών του γερμανικού ιδρύματος οικονομικών ερευνών ΖΕW.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 61 μονάδες έναντι 60,9 μονάδων το Σεπτέμβριο.