You are here

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ακυρώνει όλες τις πτήσεις

25/01/2023 12:16

Ακυρώθηκαν την Τετάρτη όλες οι επιβατικές πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, καθώς το προσωπικό αποχώρησε λόγω διαφωνιών για υψηλότερους μισθούς.

Περίπου 300 πτήσεις είτε ακυρώθηκαν είτε επαναπρογραμματίστηκαν, σύμφωνα με το αεροδρόμιο, επηρεάζοντας περίπου 35.000 επιβάτες.

Η ολοήμερη «προειδοποιητική απεργία» κλήθηκε από το πανίσχυρο συνδικάτο Verdi για να αυξήσει την πίεση ενόψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες. 

Το συνδικάτο είπε ότι αναμένει περίπου 1.500 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο να συμμετάσχουν στην απεργία.

Το Verdi πιέζει για μηνιαία αύξηση μισθού κατά 500 ευρώ σε περίοδο 12 μηνών για το πλήρωμα εδάφους. Για το προσωπικό ασφαλείας, θέλει υψηλότερες πληρωμές μπόνους για τις ώρες του Σαββατοκύριακου και των αργιών.

«Όλοι γνωρίζουν για τις υπερβολικά υψηλότερες τιμές, είτε πρόκειται για φαγητό είτε για πρατήρια καυσίμων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Verdi, Holger Roessler, στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γερμανικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 8,6% τον Δεκέμβριο, αφού κορυφώθηκε στο 10,4% τον Οκτώβριο, κυρίως χάρη στα κυβερνητικά μέτρα ανακούφισης για μείωση του ενεργειακού κόστους.

Στα τέλη του περασμένου έτους, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, το IG Metall, κέρδισε μια συμφωνία για αύξηση μισθών κατά 8,5 τοις εκατό που καλύπτει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους σε βιομηχανικούς κλάδους μετά από μια σειρά προειδοποιητικών απεργιών.

ΚΥΠΕ