You are here

Αγγλία: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η διασπορά κορωνοϊού

22/10/2021 16:13

Η νεότερη εβδομαδιαία μελέτη του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής στη Βρετανία για τη διασπορά του κορωνοϊού δείχνει ότι το επταήμερο έως και τις 16 Οκτωβρίου υπήρχε ένας φορέας ανά 55 κατοίκους στην Αγγλία.

Η αναλογία αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 977.900 ανθρώπους και δεν απέχει πολύ από την αντίστοιχη αναλογία στα μέσα Ιανουαρίου, όταν στο απόγειο του δεύτερου κύματος της πανδημίας υπήρχε ένας φορέας ανά 50 κατοίκους.

Οι υπολογισμοί της στατιστικής υπηρεσίας βασίζονται σε δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους και διαφέρουν από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που έδειξαν ότι χθες επιβεβαιώθηκαν 52.009 κρούσματα, για πρώτη φορά πάνω από 50 χιλιάδες εδώ και τρεις μήνες.

Στην Ουαλία υπολογίζεται ότι κατά το ίδιο διάστημα υπήρχε ένας φορέας ανά 45 κατοίκους, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο επταήμερο.

Στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Σκωτία, με έναν φορέα ανά 130 και ανά 90 κατοίκους αντίστοιχα, καταγράφεται μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Εν τω μεταξύ, η συμβουλευτική της κυβέρνησης επιστημονική επιτροπή SAGE εκτιμά ότι η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα από 0,9-1,1 σε 1,0-1,2.