You are here

Αγχωμένος για την ινδική μετάλλαξη κορωνοϊού ο Τζόνσον

13/05/2021 16:36

Αγχωμένος παραδέχθηκε ότι αισθάνεται ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ερωτηθείς για το πόσο μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, τα κρούσματα της οποίας στη χώρα έχουν τριπλασιαστεί σε μία εβδομάδα.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τώρα όλα τα συνετά, όλα τα προσεκτικά βήματα που θα μπορούσαν να κάνουμε. Για αυτό γίνονται σήμερα συναντήσεις για να εξετάσουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Δεν αποκλείουμε τίποτα», είπε ο κ. Τζόνσον αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο χειρισμό της πανδημίας.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επανέλαβε λίγο αργότερα ότι η κυβέρνηση «δεν αποκλείει τίποτα» σε ερώτηση για το κατά πόσο εξετάζεται ο έκτακτος εμβολιασμός όλων των κατοίκων σε περιοχές έξαρσης της ινδικής μετάλλαξης.

Ο Δήμαρχος του Ευρύτερου Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ, που έχει την ευθύνη για περιοχές όπως το Μπόλτον και το Μπλάκμπερν που είναι τα επίκεντρα της διασποράς της συγκεκριμένης μετάλλαξης, έχει ήδη ζητήσει τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 16 ετών.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε επίσης ότι «δεν υπάρχουν σχέδια» για επιστροφή στο σύστημα διαβαθμισμένων περιορισμών ανά περιοχή.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για καθυστέρηση στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου λέγοντας ότι δε βλέπει τίποτα που να τον κάνει να σκέφτεται πως ίσως υπάρξει απόκλιση από τον σχεδιασμό.

Απέφυγε πάντως να δώσει οριστική απάντηση στο κατά πόσο θα καταργηθούν στα τέλη του άλλου μήνα οι υποχρεώσεις για τήρηση αποστάσεων και χρήση καλύμματος προσώπου.