You are here

Αισιόδοξος ο Γερμανός Υπ. Υγείας για εμβόλιο

13/08/2020 11:45

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι αναμένει ότι θα υπάρχει ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 τους ερχόμενους μήνες και σίγουρα τον επόμενο χρόνο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες και σίγουρα το ερχόμενο έτος θα μπορέσει να υπάρξει ένα εμβόλιο», σημείωσε.

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιον μήνα αναμένεται να έχει παρασκευαστεί εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να πει κανείς πόσο συχνά θα χρειάζεται να εμβολιάζονται οι άνθρωποι ούτε πόσο θα διαρκεί η ανοσία που θα προσφέρει το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.

«Ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι χάρη στο γεγονός ότι όλοι δουλεύουμε μαζί -ερευνητές, επιστήμονες, ο κόσμος- θα έχουμε ένα εμβόλιο γρηγορότερα από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, κλινικές δοκιμές για το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού σχεδιάζουν να αρχίσουν οι Φιλιππίνες τον Οκτώβριο, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αναμένεται να εμβολιαστεί τον Μάιο του 2021, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της προεδρίας.

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου στις Φιλιππίνες αναμένεται να διεξαχθεί από τον φετινό Οκτώβριο ως τον Μάρτιο του 2021, αφού επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την εξέταση της πρώτης και της δεύτερης φάσης των δοκιμών στη Ρωσία, διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε, Χάρι Ρόκε.

Η Ρωσία έγινε την Τρίτη η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.

Ωστόσο πολλοί δυτικοί επιστήμονες εξέφρασαν επιφυλάξεις όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο αυτό.

ΚΥΠΕ