You are here

Ακυρώνει πτήσεις η Lufthansa λόγω απεργίας του προσωπικού

27/07/2022 10:25

Το προσωπικό εδάφους της Λουφτχάνσα στη Γερμανία προχώρησε σε απεργία νωρίς την Τετάρτη, προκαλώντας την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων στο μέσο της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το εργατικό συνδικάτο Verdi είχε εξαγγείλει την απεργία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα, λόγω του αιτήματός του για αύξηση των μισθών κατά 9,5% για περίπου 20.000 εργαζόμενους.

Η κίνηση αυτή υποχρέωσε τη Λουφτχάνσα να ακυρώσει σχεδόν όλες τις πτήσεις στους κόμβους της, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, για την Τετάρτη.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Λουφτχάνσα, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και έχουν ως αποτέλεσμα πολύωρες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια, απογοητεύοντας τους παραθεριστές που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά τα lockdown λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η Verdi ζήτησε τον περασμένο μήνα αύξηση μισθών κατά 9,5%, ή τουλάχιστον 350 ευρώ περισσότερα τον μήνα για 12 μήνες, για περίπου 20.000 εργαζομένους που, όπως λέει, πιέζονται από τον πληθωρισμό και έχουν καταπονηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού στα αεροδρόμια.

Η Λουφτχάνσα είχε προσφέρει αύξηση 150 ευρώ το μήνα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και άλλα 100 ευρώ από τις αρχές του 2023, συν αύξηση 2% από τα μέσα του 2023, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Η Verdi απέρριψε την προσφορά, λέγοντας ότι ήταν ανεπαρκής για να αντισταθμίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε το 8,2% στη Γερμανία τον Ιούνιο. Το συνδικάτο και η αεροπορική εταιρεία έχουν πραγματοποιήσει δύο γύρους μισθολογικών διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής. Ένας τρίτος έχει προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Αυγούστου.

ΚΥΠΕ