You are here

Άμεση εκκένωση αγγλικής κωμόπολης λόγω υπερχείλισης ποταμού

26/02/2020 15:30

Στην άμεση εκκένωση της κωμόπολης Άιρονμπριτζ στην κομητεία Σρόπσιρ της δυτικής Αγγλίας προχωρά η τοπική αστυνομία, καθώς ο ήδη υπερχειλισμένος ποταμός Σέβερν υπερέβη και τα πρόσθετα αντιπλημμυρικά φράγματα.

Ακόμα και στα σημεία που τα φράγματα κρατούν, υπάρχουν φόβοι ότι τελικά θα υποχωρήσουν καθώς η στάθμη του ποταμού εξακολουθεί να ανεβαίνει.

Οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή διότι η κατάσταση είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τη σοβαρή προειδοποίηση για πλημμύρα που είναι σε ισχύ, υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ζωής.

Η περιοχή είναι μία από τις πολλές στη δυτική Αγγλία, την Ουαλία και τη βορειοανατολική Αγγλία που αντιμετωπίζουν εδώ και εβδομάδες προβλήματα από τις πλημμύρες που προξενούν υπερχειλισμένοι ποταμοί λόγω των αλλεπάλληλων βροχοπτώσεων.

Εν τω μεταξύ, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό το μεσημέρι, ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως τις τελευταίες ημέρες  και ότι δεν έχει επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς, παρά τις εκκλήσεις τους για βοήθεια.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε τον κ. Τζόνσον «πρωθυπουργό μερικής απασχόλησης», που εμφανιζόταν στο πλευρό πλημμυροπαθών μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε δηλώνοντας «πολύ υπερήφανος» για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του, τα οποία έχουν αποτρέψει πολύ περισσότερες πλημμύρες και καταστροφές περιουσιών.

ΚΥΠΕ