You are here

Αναιμική κίνηση ανόδου στην Ευρώπη

17/10/2003 10:47
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές, μετά τον περιορισμό των απωλειών στη Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης και τα κέρδη που κατέγραψε ο Nasdaq.

Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη προσπαθεί να ισορροπήσει σε θετικό έδαφος, καθώς δέχεται πιέσεις από τη μετοχή της Munich Re, η οποία υποχωρεί. Η γερμανική αντασφαλιστική εταιρία προτίθεται να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο μέσω δημόσιας εγγραφής 51 εκατ. μετοχών, με σκοπό τη συγκέντρωση 3,8 δισ. ευρώ.

Επίσης, στη Γερμανία η Allianz είδε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της του 2004 να αυξάνονται 10% από τη JP Morgan.

H HSBC, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως από άποψη κεφαλαιοποίησης, αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις των συνδικάτων των εργαζομένων στην πρόθεση της να απολύσει 4.000 εργαζομένους στη Βρετανία και να αυξήσει τη δραστηριότητα της στην χαμηλότερου κόστους Ασιατική αγορά.

Τέλος η Ολλανδική αλυσίδα super market Ahold ανακοίνωσε τα σωστά αποτελέσματα της για το 2002 σύμφωνα με τα οποία οι ζημιές της ανήλθαν στα 4,33 δισ. € μετά την εγγραφή υποαξιών στην Αμερικανική της μονάδα ύψους 2,63 δισ. €.