You are here

Ανακοινώθηκε η νέα 64η κυβένηση της Τουρκίας

24/11/2015 15:12
Τη νέα 64η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από την υποβολή των ονομάτων της κυβέρνησής του στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Υπουργός Εξωτερικών είναι και πάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Υπουργός ΕΕ ο Βολκάν Μποζκίρ. Το Υπουργείο Οικονομικών για το οποίο υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου διαφωνίες μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού ανέλαβε τελικά ο Μουσταφά Ελιτάς και Υπουργός Θησαυροφυλακίου ο Νατζί Αγμπάλ. Να σημειωθεί ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέμενε να διορίσει Υπουργό Οικονομικών των Αλί Μπαμπατζάν αλλά αντιδρούσε ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στην θέση αυτή ήθελε τον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Τελικά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έγινε Υπουργός Οικονομικών ωστόσο ο γαμπρός Ερντογάν διορίστηκε Υπουργός Ενέργειας, ένα υπουργείο το οποίο είναι επίσης σημαντικό.

Υπουργός Εσωτερικών είναι και πάλι ο Εφκάν Αλά, Υπουργός Άμυνας και πάλι ο Ισμέτ Γιλμάζ.

Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης είναι ο Νουμάν Κουρτουλμούς, ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Γιαλτσίν Ακντογάν, ο Τουγρούλ Τουρκές και ο Λουτφί Ελβάν.

Υπουργός Δικαιοσύνης ο Μπεκίρ Μποζντάγ, Υπουργός Οικογενείας και Κοινωνικών Πολιτικών η Σεμά Ραμαζάνογλου, Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Φικρί Ισίκ, Υπουργός Εργασίας, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, Υπουργός Περιβάλλοντο και Πολεοδομίας η Φατμά Σαρί, Υπουργός Νέων και Αθλητισμού ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, Υπουργός Τελωνείου ο Μπουλέντ Τουφεκτσί, Υπουργός Ανάπτυξης ο Τσεβντέτ Γιλμάζ, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο Μαχίρ Ουνάλ, Υπουργός Εθνικής Παιδείας ο Ναμπί Αβτζί, Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Νερού ο Βεϊσέλ Έρογλου, Υπουργός Υγείας ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου και Υπουργός Συγκοινωνιών ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι εκτός από τον Αλί Μπαμπατζάν αποκλείστηκαν από τη νέα κυβέρνηση άλλα εφτά ονόματα τα οποία συμμετείχαν στην 62η κυβέρνηση της Τουρκίας.