You are here

Αναβάθμιση μέτρων κατά κορωνοϊού στο Λονδίνο με απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστό χώρο

15/10/2020 12:02

Στη δεύτερη από τις τρεις βαθμίδες περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού που ισχύουν στην Αγγλία θα τοποθετηθεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το Λονδίνο.

Η πρωτεύουσα βρισκόταν αρχικά στη χαμηλότερη βαθμίδα «μετρίου» ρίσκου, που σημαίνει ότι ίσχυαν οι γενικοί για την Αγγλία περιορισμοί, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των έξι ατόμων σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, η υποχρέωση όλων των καταστημάτων εστίασης να κλείνουν στις 10 τη νύχτα και η σύσταση για εργασία από το σπίτι.

Η δεύτερη βαθμίδα «υψηλού ρίσκου» προσθέτει την απαγόρευση συνάντησης σε κλειστό χώρο ατόμων που δε συγκατοικούν. Οι πολίτες αποθαρρύνονται από το να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Σχολεία, πανεπιστήμια και χώροι λατρείας, όπως και όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά.

Η απόφαση της Κυβέρνησης ανακοινώθηκε στους Λονδρέζους βουλευτές από την Υφυπουργό Υγείας Χέλεν Γουάτλι νωρίτερα το πρωί και αναμένεται να επισημοποιηθεί με δήλωση του Υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ στη Βουλή των Κοινοτήτων λίγο πριν από το μεσημέρι.

Η Υφυπουργός θα έχει αργότερα επικοινωνία με βουλευτές από το ευρύτερο Μάντσεστερ και τη γειτονική κομητεία του Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία που αναμένεται να τοποθετηθούν από τη δεύτερη στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων.

Με αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ θα συνομιλήσουν και οι τοπικοί δήμαρχοι.

Στην τρίτη βαθμίδα, που ισχύει από την Τετάρτη, υπάγεται για την ώρα μόνο η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ. Η βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο των παμπ και των μπαρ, όχι όμως και των εστιατορίων, κλείσιμο των γυμναστηρίων, των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων κατόπιν διαβουλεύσεων, απαγόρευση μίξης νοικοκυριών σε κλειστό χώρο και σε κήπους σπιτιών, αλλά και σύσταση αποφυγής μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές.

ΚΥΠΕ