You are here

Αναβάθμιση της ετοιμότητας του αγγλικού συστήματος υγείας για τον κορωνοϊό

04/03/2020 06:41

Περιστατικό που υπάγεται στην τέταρτη και υψηλότερη βαθμίδα επείγοντος σχεδιασμού ετοιμότητας κηρύχθηκε από το δημόσιο σύστημα υγείας στην Αγγλία, ο κορωνοϊός.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από την παρουσίαση του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «εξαιρετικά πιθανής» έξαρσης του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 51.

Στην τέταρτη βαθμίδα ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία της Αγγλίας καλούνται να υποθέτουν ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να περιθάλψουν φορείς του κορωνοϊού.

Συστήνεται επίσης μία εθνική ομάδα διαχείρισης περιστατικών και ένα συντονιστικό κέντρο με ευθύνη για όλη την επικράτεια, ενώ κάθε περιφερειακή διοίκηση του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) θα πρέπει να συστήσει τη δική της τοπική ομάδα διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού, οι οποίες θα υποβάλλουν αναφορές στο εθνικό κέντρο.

Σε κάθε περιφέρεια του NHS θα λειτουργεί και γραμμή επικοινωνίας για όλο το 24ωρο και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας για «διαχείριση, επαγρύπνηση, παραπομπές και ιχνηλάτηση ασθενών».

Όλοι όσοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων με αναπνευστικές λοιμώξεις θα εξεταστούν πλέον για τον κορωνοϊό, όπως και όσοι νοσηλεύονται σε κέντρο Σοβαρής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που τίθεται πλέον σε εφαρμογή, χαρακτηρίζεται «αρμόζουσα» η τοποθέτηση κάποιων ασθενών με κορωνοϊό σε «ευρύτερες μονάδες λοιμωδών ασθενειών», αντί για εξειδικευμένες μονάδες για την αντιμετώπιση της νόσου. Αν ο αριθμός των περιστατικών αυξηθεί κατά πολύ, τότε φορείς θα μπορούν να νοσηλεύονται σε οποιαδήποτε μονάδα οξέων περιστατικών.

ΚΥΠΕ