You are here

Ανοδικά το ευρώ εν αναμονή FED

12/08/2003 12:31
Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται το ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ το γεν υποχωρεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων που άγγιξε χθες.

Οι διαπραγματευτές εμφανίζονται απρόθυμοι να πάρουν αυξημένες θέσεις στο δολάριο εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της FED για τα επιτόκια.

Στο 1,1352 δολάρια έχει διαμορφωθεί αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, ελαφρά ενισχυμένο από τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία η οποία αυξήθηκε τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Το γεν διορθώνει, σήμερα, πτωτικά, παρά και το γεγονός ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ανέλπιστα καλά αφού κατέδειξαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενισχυμένο από την αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων αλλά και την ισχυρή αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Έναντι του δολαρίου το γεν υποχωρεί στα 118,650 από 118,20 που ήταν χθες, ενώ το ευρώ ενισχύεται στα 134,86, κερδίζει δηλ. πάνω από ένα γεν σε σχέση με τα χθεσινά του επίπεδα.