You are here

Ανοδικά η Ευρώπη, επιφυλακτικοί, ωστόσο, οι επενδυτές

16/12/2004 11:47
Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωθούμενες από την άνοδο της Wall Street και παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Στη μείωση 2.850 θέσεων εργασίας - ή το 3% του συνολικού της προσωπικού - θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro Holding, καθώς μειώνονται τα λειτουργικά της κέρδη.

Στην πώληση του τμήματος ζαχαρωτών της, στην CVC Capital Partners, αντί του ποσού των 850 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η μεγαλύτερη προμηθεύτρια υλικών για την αρτοποιία στον κόσμο, CSM NV.

Συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος πυρασφάλειας της βρετανικής Kidde Plc, αντί του ποσού των 2,8 δισ. δολ., μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων, έκλεισε η United Technologies Corp., η οποία, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας, μέσω του τμήματός της, Chubb.

Εργοστάσιο για την παραγωγή ενός νέου ελαστικού για Ι.Χ. οχήματα, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Μπάχια της Βραζιλίας, η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών στον κόσμο, Bridgestone.

Με ρυθμό 2,1% αναμένεται να «τρέξει» φέτος η γαλλική οικονομία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee. Η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 2,4%.

Ανακοινώνονται σήμερα στις 15:30 ώρα Ελλάδος τα στοιχεία για το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ το γ' τρίμηνο του 2004.