You are here

Ανοδικά κινείται η Ευρώπη

02/11/2004 11:17
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στη διατήρηση της τιμής του αργού κάτω από το επίπεδο των 50 δολαρίων, αλλά και ωθούμενες από την πορεία των τίτλων των UBS AG και Ryanair Holdings.

Η UBS ανακοίνωσε κάμψη της τάξης του 1% στα καθαρά της κέρδη γ' τριμήνου (1,67 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 1,69 δισ. ελβετικών φράγκων πέρσι).

Αύξηση της τάξης του 15% (147,6 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 128,4 εκατ. ευρώ ), σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings

Αύξηση της τάξης του 32% (395 εκατ. κορώνες, από 299 εκατ. κορώνες πέρσι), σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει κλειδαριές στον κόσμο, Assa Abloy.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, κατά 0,4% μειώθηκαν σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι αναλυτές δεν ανέμεναν μεταβολή.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2003 οι εν λόγω πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,4%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση της τάξεως του 1,3%.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό εν όψει της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.