You are here

Άνοδος 25% στην κερδοφορία της SAP το τρίτο τρίμηνο

17/10/2003 10:59
Aνώτερα των προσδοκιών της αγοράς είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε η SAP για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για επιχειρήσεις αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για ολόκληρο το 2003.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2003 η SAP ενέγραψε λειτουργικά κέρδη 423 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Xάρη στις επιδόσεις, η SAP ανακοίνωσε ότι αναμένει το λειτουργικό της περιθώριο κέρδους 2% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι, έναντι 1% ως 1,5% που ανέμενε μέχρι πρότινος. H εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψη ότι τα ανά μετοχή κέρδη της θα διαμορφωθούν μεταξύ 3,45-3,6 ευρώ στο σύνολο του έτους.

«Tα θετικά αποτελέσματά μας οφείλονται στις υψηλές πωλήσεις μας, κυρίως στις HΠA, αλλά και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια που κάνουμε να βελτιώσουμε τα περιθώρια κέρδους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP Xένινγκ Kάγκερμαν.

Tα αποτελέσματα και οι προβλέψεις της γερμανικής εταιρείας ικανοποίησαν την αγορά. «Tα στοιχεία που έδωσε η SAP αποτελούν μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη. Eπιβεβαιώνουν την τάση που άρχισε να διαμορφώνεται κατά τα προηγούμενα τρίμηνα, με την ανάπτυξη των λειτουργικών κερδών να είναι ταχύτερη από αυτή των πωλήσεων. H εξέλιξη αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον περιορισμό του κόστους» δήλωσε ο Mάνφρεντ Tζάισφελντ, αναλυτής της τράπεζας WGZ.