You are here

Aντιδράσεις για τη λειτουργία του μπαρ 'Μεντεγίν' στο Παρίσι

10/01/2019 18:57

Αντιδράσεις προκαλεί στο Παρίσι η λειτουργία του μπαρ "Μεντεγίν" στο οποίο οι σερβιτόροι φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στο οποίο οι  θαμώνες μπορούν να παραγγείλουν ,μεταξύ άλλων, ποτό με την ονομασία "Εσκομπάρ". Το θεματικό μπαρ εμπνευσμένο προφανώς από την Κολομβία και τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, του διαβόητου βασιλιά της κοκαΐνης, άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο κοντά στην φημισμένη Champs-Elysees και είναι "καμουφλαρισμένο" καθώς η βιτρίνα του φέρει πινακίδα με την ονομασία "Chez Pablo" και διαφημίζει ότι ειναι εστιατόριο για τάκος.

Οι θαμώνες του είναι κυρίως πλούσιο νεαροί και νεαρές. Στο μπαρ κάποιος μπορεί να παραγγείλει φαγητό με το όνομα "Pacho Herrera" που για όσους γνωρίζουν πήρε την ονομασία του από το διαβόητο καρτέλ Κάλι και κοκτέϊλ "Maria Victoria"  το όνομα της χήρας του Εσκομπάρ.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ  Αντρέν Δημήτρη, ελληνικής καταγωγής,  ανέφερε ότι στο μπαρ υπήρχε και ομοίωμα ταφόπλακας από τον τάφο του Εσκομπάρ όμως αφαιρέθηκε κατόπιν αντιδράσεων.

Στην είσοδο του μπαρ ακούγεται το τραγούδι "Tuyo" από την δημοφιλή σειρά Νάρκος που αναφέρεται στην ζωή του βασιλιά της κοκαΐνης.

Στην ίδια την Κολομβία ακτιβιστές οργάνωσαν την ομάδα "Stop Medellin" που ανέλαβε δράση διαδικτυακά για κλείσιμο του μπαρ.

Ο Εσκοπάρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία τον Δεκέμβριο του 1993 στην γενέτειρά του Μεντεγίν. Υπολογίζεται ότι στον πόλεμο των καρτέλ των ναρκωτικών στη χώρα έχασαν τη ζωή τους από το 1983 ως το 1994 πέραν των 45,000 ανθρώπων.

ΚΥΠΕ