You are here

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην British Airways

23/06/2022 19:04

Υπέρ της διεξαγωγής απεργίας κατά τη διάρκεια των σχολικών θερινών διακοπών, που στη Βρετανία δεν διαρκούν παρά έξι εβδομάδες, ψήφισαν οι εργαζόμενοι των  Βρετανικών Αερογραμμών (British Airways) στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Υπέρ της απεργίας τάχθηκε το 95% όσων ψήφισαν, δηλαδή μέλη των δύο βασικών συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία, του GMB και του Unite.

Ως εκ τούτου, πάνω από 700 εργαζόμενοι που στελεχώνουν τα γκισέ του check-in στο Χίθροου και λοιπό προσωπικό αεροδρομίου, πιθανώς να απέχουν από τα καθήκοντά τους στην καρδιά του καλοκαιριού, παρατείνοντας την ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό λόγω της έλλειψης προσωπικού σε βρετανικά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι δεν ανακοίνωσαν πάντως ημερομηνίες απεργιών, θέλοντας να δώσουν ακόμα μία ευκαιρία στη διοίκηση της British Airways να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Βασικό αίτημα είναι η ανάκληση της περικοπής της τάξης του 10% που επιβλήθηκε στους μισθούς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά τη διετία του κορωνοϊού η British Airways κατήργησε επίσης 13.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία προσφέρει μπόνους της τάξης του 10% στους εργαζόμενους, αλλά όχι αποκατάσταση του μισθού τους στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η πιθανή νέα απεργία έρχεται ενώ για δεύτερη ημέρα αυτή την εβδομάδα απεργούν στη Βρετανία οι εργαζόμενοι στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τις σιδηροδρομικές εταιρείες.