You are here

Απέρριψε την πρόταση της Deutsche Bank η New Millennium

25/06/2003 15:06
Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ο οποίος να στοιχειοθετεί ως συμφέρουσα την αποδοχή της πρότασης της Deutsche Bank τόσο για τους μετόχους όσο και για τους εργαζόμενους αναφέρει με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση της New Millennium.

Με δεδομένη και το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πάνω από την τιμή των 1,35 ευρώ η Marfin και η Laxey, η επιστολή προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνει ότι η διοίκηση περιμένει πρόταση από τον όμιλο Marfin.

Όσον αφορά στην περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας την ίδια ημέρα, απαρτίζεται από χρηματικά διαθέσιμα ύψους 16,1 εκατομμυρίων ευρώ περίπου καθώς και από μετοχές εισηγμένων εταιρειών τρέχουσας αξίας 13,6 εκατομμυρίων ευρώ με επαρκή εμπορευσιμότητα.

Η αναλογία διαθεσίμων και μετοχών είναι 54% με 46% αντιστοίχως. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης τα σημαντικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκε για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ποιες είναι όμως οι λύσεις;

Οι ενδεχόμενες λύσεις που προτείνει η διοίκηση της εταιρείας είναι ότι μπορεί και η ίδια η διοίκηση να λύσει την εταιρεία προκειμένου να εκμεταλλευτούν το discount οι παλαιοί μέτοχοι. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι εκδηλώθηκε σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον πάνω από την τιμή των 1,35 ευρώ δημιουργεί ανταγωνιστικές προσφορές.