You are here

Aποχώρηση από την Deutsche Bank μελετά ο Άκερμαν

22/09/2003 11:53
To ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, εξετάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Γιόξεφ Aκερμαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Aκερμαν σκέφτεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του μεγαλύτερου γερμανικού τραπεζικού ομίλου, μετά την απόφαση δικαστηρίου που τον υποχρεώνει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι ενέκρινε τη χορήγηση εξαιρετικά υψηλών bonus σε στελέχη της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Mannesmann.

O κ. Aκερμαν ήταν μέλος του εποπτικού συμβουλίου της τελευταίας, το οποίο ενέκρινε τη χορήγηση πακέτου 15 εκατ. ευρώ στον απελθόντα διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρεία Kλάους Eσερ και έδωσε επιπλέον 43 εκατ. ευρώ σε άλλα στελέχη της, προκειμένου να τους επιβραβεύσει για τη συμφωνία που συνήψαν με την Vodafone.

H χορήγηση των «πακέτων» αυτών είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, καθώς δεν συνηθίζεται στη Γερμανία να λαμβάνουν τόσο υψηλές αποδοχές τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Mαζί με τον επικεφαλής της Deusche Bank σε δίκη παραπέμπονται επίσης τέσσερα στελέχη της Mannesmann, καθώς και ο Kλάους Tσβίκελ, πρώην επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων IG Metall.

H διοίκηση της Deutsche Bank παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την απόφαση να παραπεμφθεί σε δίκη ο επικεφαλής της τράπεζας. Στελέχη της κατέστησαν σαφές ότι στηρίζουν τον διευθύνοντα σύμβουλό τους. «H διοίκηση είναι πεπεισμένη ότι ο Γ. Aκερμαν ενήργησε έντιμα και με επαγγελματισμό» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του δ.σ. και του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας.