You are here

Aπολύσεις στην επενδυτική ελβετική τράπεζα UBS

18/06/2003 14:02
Μείωση κατά 3% του εργατικού δυναμικού στις δραστηριότητές του στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής ανακοίνωσε σήμερα ο ελβετικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UBS AG, καθώς η πτώση των μετοχικών τιμών εξακολουθεί να πλήττει τη σχετική κερδοφορία του.

Η UBS ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 500 εργαζομένων στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής - έφερε, μέχρι πρότινος, την επωνυμία UBS Warbourg - και του οποίου το εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε 16.000 εργαζομένους.

Στο πρώτο τρίμηνο φέτος, ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε μείωση 6% των εσόδων του από τις δραστηριότητές του στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής - ανήλθαν σε 894 εκατ. ελβετικά φράγκα - καθώς η πτώση των κεφαλαιαγορών παγκοσμίως κατάφερε ισχυρό πλήγμα.

Εκπρόσωπος της UBS στο Λονδίνο δεν απέκλεισε και νέες απολύσεις στην περίπτωση μη βελτίωσης του κλίματος της αγοράς. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι οι θέσεις εργασίας που θα περικοπούν αφορούν όλες τις γεωγραφικές περιοχές και διάφορες λειτουργίες του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής αν και ο βραχίονας στις ΗΠΑ δεν
προβλέπεται να υποστεί σοβαρή μείωση προσωπικού.