You are here

Απορρίπτει σχέδια κρατικής βοήθειας η Credit Suisse

15/03/2023 10:08

Ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG Axel Lehmann δήλωσε ότι η κρατική βοήθεια «δεν είναι θέμα» για την τράπεζα που προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πελατών, επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά σφαλμάτων.

«Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου, έναν ισχυρό ισολογισμό», δήλωσε η Lehmann σε συνέδριο του χρηματοοικονομικού τομέα στη Σαουδική Αραβία. Είπε ότι δεν θα είναι σωστό να συγκρίνουμε τα τρέχοντα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, καθώς οι τράπεζες έχουν διαφορετικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Πήραμε ήδη το φάρμακο», είπε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη βρίσκεται σε καλό στάδιο σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.

Η Credit Suisse βρίσκεται εν μέσω μιας περίπλοκης τριετούς αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία. Αυτή η διαδικασία κινδυνεύει τώρα να βαλτώσει σε ένα ευρύτερο sell off του χρηματοπιστωτικού τομέα και ανησυχίες για την οικονομική υγεία πολλών τραπεζών μετά την κατάρρευση των Silvergate Capital Corp., Silicon Valley Bank, SVB Financial Group και Signature Bank.

Πηγή: Euro2day