You are here

Αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ ζητά ο Μπερλουσκόνι

16/09/2003 15:37
Στις μηνύσεις κατέληξε η έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ ακόμη και το Βατικανό κάλεσε τον κ. Μπερλουσκόνι να χαμηλώσει τους τόνους.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ιταλία, αρνείται να συναντήσει τον πρωθυπουργό μετά τις δηλώσεις που έκανε υπέρ του Μουσολίνι. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση και ζητά αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ, από τον γ.γ. των «Δημοκρατικών της Αριστεράς», Πιέρο Φασίνο, τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, ενέπλεξε το όνομα του κ. Φασίνο στο σκάνδαλο της Telecom Serbia, για μέρος της αγοράς της από την Telecom Italia, ότι δήθεν πήρε μίζες το 1997, όταν ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Φασίνο σε δηλώσεις του κατηγόρησε ότι πίσω από αυτά κρύβεται και κινεί τα νήματα ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι. Τώρα η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια, αλλά ο κ. Φασίνο δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής ασυλίας, καλώντας να πράξει το ίδιο και ο κ. Μπερλουσκόνι που έκανε νόμο να αποφύγει τα δικαστήρια.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα κάνει μήνυση και θα ζητήσει αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ στην «Ιλ Τζορνάλε» εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι για συκοφαντική δυσφήμιση. Αυτό το κλίμα έντασης κατήγγειλε και το SIR, ειδησεογραφικό Πρακτορείο των Ιταλών επισκόπων, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο.

Κριτικάροντας μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μπερλουσκόνι εναντίον των δικαστών και εκείνες υπέρ του φασισμού και Μουσολίνι, διερωτάται ποίο θα είναι το μέλλον της ιταλικής Δημοκρατίας.

Τέλος, ο Αμος Λουτσάτο, πρόεδρος των εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας δήλωσε ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Μπερλουσκόνι που χαρακτήρισε σαν διακοπές τις εξορίες, είναι αμφίβολη η συνάντησή τους.