You are here

Άρχισαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Βρετανία

07/03/2023 13:25

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Σκωτία σήμερα Τρίτη λόγω πυκνής χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το θερμόμετρο να υποχωρεί στα Χάιλαντς στους -7,6 βαθμούς Κελσίου.

Το χιόνι προκαλεί προβλήματα και στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Σκωτίας, όπου τις προσεχείς ημέρες ο υδράργυρος προβλέπεται πως θα υποχωρήσει στους -15 βαθμούς Κελσίου.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο στη Βρετανία είχε εκδώσει από τη Δευτέρα κίτρινες προειδοποιήσεις για χιονοπτώσεις και παγετό για το μεγαλύτερο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, με ισχύ έως και την Παρασκευή

Η προειδοποίηση καλύπτει, ανά διαφορετικές ημέρες, την κεντρική και νοτιοανατολική Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και κυρίως τη Σκωτία και τη βορειοανατολική Αγγλία, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα.

Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε μάζα ψυχρού αέρα από την Αρκτική που κινείται προς νότο.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ΗΒ έχει εκδώσει συναγερμό επιπέδου 3 για τη βόρεια Αγγλία και επιπέδου 2 για την υπόλοιπη Αγγλία.

Στο επίπεδο 3 υπάρχει πιθανότητα 90% για εξαιρετικά κρύες καιρικές συνθήκες, με πάγο ή χιόνι, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πιο ευάλωτων πολιτών.

Προειδοποιήσεις για προβλήματα και καθυστερήσεις έχουν εκδοθεί και τις μετακινήσεις στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Αξιωματούχος του Μετεωρολογικού Γραφείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παρατεταμένης χιονοκαταιγίδας που θα δικαιολογεί την ονοματοδοσία στο νέο κύμα κακοκαιρίας.