You are here

Αστυνομικοί έλεγχοι στην Ισπανία για τον περιορισμό των μετακινήσεων

31/10/2020 07:08

Η αστυνομία αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης για να επιβεβαιώσει ότι κάτοικοι της περιοχής σέβονται το μέτρο που επέβαλαν οι αρχές σε σχεδόν όλες τις ισπανικές περιφέρειες να κλείσουν τα σύνορά τους, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις πριν από το Σαββατοκύριακο της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Σήμερα, η Γαλικία (βορειοδυτικά) ήταν η τελευταία περιφέρεια που έθεσε σε εφαρμογή το εν λόγω μέτρο στις επτά πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της, απ` όπου οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν εκτός κι αν πρόκειται για συγκεκριμένους λόγους, όπως να πάνε για εργασία ή σε γιατρό. Εκτός από την Εξτρεμαδούρα, με πολύ μικρό πληθυσμό, όλες οι κοινότητες της ηπειρωτικής Ισπανίας αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους ή, όπως στη Γαλικία, να απαγορεύσουν την έξοδο από ορισμένες πόλεις τους, με στόχο να περιορίσουν τις μετακινήσεις του πληθυσμού και να φρενάρουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το μέτρο θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, Στη Μαδρίτη, θα εφαρμοστεί, αντιθέτως, μονάχα αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ομάδες αστυνομικών ελέγχουν τους ταξιδιώτες, που οφείλουν να παρουσιάσουν δικαιολογητικά για τα ταξίδια τους στο αεροδρόμιο Μαδρίτη-Μπαράχας. Στην Καταλονία (βορειοανατολικά), η περιφερειακή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τους ελέγχους που διεξήγαγε στις κυριότερες εξόδους της Βαρκελώνης.