You are here

Ατζέντα για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες

05/07/2022 17:40

Ατζέντα για προώθηση της καινοτομίας με στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πρωτοπόρα στις νέες τεχνολογίες ανακοίνωσε η Κομισιόν την Τρίτη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

Στόχος της ατζέντας είναι αφενός να προωθήσει ανάπτυξη τεχνολογιών για αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, και αφετέρου να διευκολύνει τη διάθεσή τους στην αγορά, προστίθεται.

«Πρέπει να να ενισχύσουμε τα οικοσυστήματα καινοτομίας μας για την ανάπτυξη τεχνολογιών με επίκεντρο τον άνθρωπο» ανέφερε σχετικά η εκτελεστική Αντιπρόεδρος για τη ψηφιακή μετάβαση Μαργκρέτε Βέσταγκερ.

Η ατζέντα, συνέχισε, βασίζεται στην εργασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και θα συμβάλει στην επίσπευση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

Όπως επεσήμανε η κ. Βέσταγκερ, η ατζέντα έχει τις ρίζες της στον ψηφιακό τομέα, το φυσικό περιβάλλον και τον βιολογικό τομέα, και θα επιτρέψει στην ΕΕ να αντιμετωπίσει καλύτερα ζητήματα όπως η άρση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των αλυσίδων τροφίμων.

Η ατζέντα της ΕΕ για την καινοτομία βασίζεται και στα ευρήματα της έκθεσης για το 2022 για τις επιδόσεις της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας (Science, Research and Innovation Performance - SRIP) σε παγκόσμιο πλαίσιο.