You are here

Αυξάνονται στη Γαλλία οι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ

05/04/2021 06:39

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των γαλλικών νοσοκομείων αυξήθηκε κατά 68 χθες Κυριακή, φθάνοντας τους 5.341, καθώς η Γαλλία εισέρχεται σε νέο lockdown, το τρίτο κατά σειρά.

Την προηγουμένη, ο αριθμός των ασθενών που είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ - δείκτης κλειδί της πίεσης που υφίσταται το σύστημα υγείας - είχε αυξηθεί κατά 19. Τα σχολεία και οι εμπορικές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα κλείσουν στη Γαλλία για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να αποτρέψει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης των νοσοκομείων. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να αυξήσει τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ και να επιταχύνει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης.

Χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 96.678 νεκρούς από την εκδήλωσή της. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 66.794, ξεπερνώντας τα 4,8 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας δεν ανακοίνωσε νεότερα στοιχεία για τις μολύνσεις το Σάββατο, λόγω προβλημάτων στη συλλογή των δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, τόνισε χθες ότι οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της παιδείας θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα μέσα του Απριλίου.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες στην ηπειρωτική χώρα, με την πόλη Ρουίλι, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, να εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Οι δημοτικές αρχές έθεσαν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, έχουν αρχίσει μαζικά τεστ και εμποδίζουν τους πάντες να φύγουν από την πόλη ή να μπουν σε αυτή αφότου άρχισε να καταγράφει κρούσματα του SARS-CoV-2, την περασμένη εβδομάδα. Η Ρουίλι ανέφερε και τα 15 κρούσματα που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα χθες Κυριακή, σύμφωνα με το Υπουργείο. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, συνυπολογιζομένων αυτών που διαγνώστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Κίνας, ανήλθε σε 32 και είναι ο υψηλότερος που ανακοινώνεται από την 31η Ιανουαρίου.

Οι γενετικές αναλύσεις που έγιναν μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη Ρουίλι υποδεικνύουν ότι οφείλονταν σε «εισαγόμενες» περιπτώσεις από τη Μιανμάρ, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ. Οι 11 από τους 15 ανθρώπους που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί είναι πολίτες της Μιανμάρ, διευκρίνισαν.

Η Ρουίλι είναι κόμβος διέλευσης στην επαρχία Γιουνάν, η οποία δυσκολεύεται να ελέγξει την τραχιά περιοχή των συνόρων συνολικού μήκους 4.000 χιλιομέτρων με το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ. Πολλοί παράτυποι μετανάστες πέρασαν στο κινεζικό έδαφος πέρυσι, αρκετοί για να γλιτώσουν από την πανδημία. Οι τοπικές αρχές άρχισαν μαζικό εμβολιασμό. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν στην Κίνα χθες ανήλθε σε 18, ήταν ο ίδιος με αυτόν της προηγουμένης. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως τώρα σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 90.305 μολύνσεων.

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 41.998 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από το ρεκόρ της προηγουμένης (44.756), καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό. Το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε χθες τα 3,48 εκατομμύρια. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 32.263 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα. Το τρέχον διάστημα, η Τουρκία κατατάσσεται πέμπτη σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς τον μέσο όρο επτά ημερών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 24 ώρες, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 1.240 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 31.433 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται ως τώρα σε 331.433 νεκρούς επί συνόλου 12.984.956 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα.

Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.263 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 136 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει πλέον φθάσει τους 204.147 νεκρούς επί συνόλου 2.250.458 μολύνσεων στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός στον κόσμο είναι όμως αναμφίβολα υποτιμημένος.

ΚΥΠΕ